Air gula Klinik Kesihatan

Hi, masa 24w saya dah minum air gula.. KK takde call takde inform pape pasal result.. next appointment Jumaat 3/2 nanti.. agak2 result tu ok tak kalau nurse takde inform pape? Biasanya minum air gula spanjang mengandung brape kali ye? #firsttimeminumairgula

5 Balas

Sy dah selesai minum air gula utk kali ke 2 pada 26/1 hari tu and klinik x ade call. If klinik x ade call slps sehari minum air gula means result cantik x ade sangkut GDM. Result boleh dpt tahu lepas sehari minum. And minum air gula biasa nya 2 kali. Kalo first minum x sangkut, tp kali ke 2 minum sangkut nurse akan suruh minum kali ke 3 pulak nnti.

1y ago

ohh faham2 sbb family history. tqq

biasenyer mnum air gula nie 2 kali klu ad fmly history diabetic mcm sy kne mnum mse 14 mggu n next 28 mggu nnti. klu yg x d family history diabetic, biase kne mnum mse 24 mggu. tpi blh jdi kne mnum lagi klu ad prtmbhn brt bdn yg byk or bby bsr klu x slh sy

selalu kalau x call, result ok.. kebiasaan sekali kalo ok, tapi in case masa awal mgandung overweight, minum air gula dua kali walaupon result yg pertama ok.

1y ago

Takde overweight sbb maintain berat naik .. tp rasanya mcm nurse ada bgthu 2x kena minum.. cuma x bgthu lak week brape lak kena minum yg kedua ni .. yg first tu masa 24w..jumaat ni cek untuk 28w ..

saya 22week minum sekali results cantik..tunggu 28 minggu pulak minum untuk kali ke 2..harap results ok jugak 😁

1y ago

Alhamdulillah hari ni check up, nurse kata takyah dah minum .. skali je 😂 result okay sblm slpas amek darah

kalau takde call biasanya result ok. kalau first tak sangkut, takde minum dah sis.

1y ago

Alhamdulillah harapnya mcm tu la .. tq awk 😘