Sembelit 10weeks

Hi semua, boleh share tips nak elak sembelit?

6 Balas

mkn buah n minum air bnyk2.. klau boleh habis 2-3liter sehari lg bgus. klau mual, boleh perah sikit lemon letak dlm tu, bg dia ad bau lemon sikit. sng telan. sy dri awal mngandung, sehari je pernah sembelit pastu tk pernah dh..

Air masak minum secukupnya . Saya kalau kurang air masak mmg sembelit . Saya cuba telan 2 liter sehari membuang elok je . Tapi tulah naik muntah jugak lah telan air masak time tengah alahan ni 🤣🤣🤣

Hi. Setahu saya minum air secukupnya, jaga pemakanan - makan makanan yang seimbang. Boleh lebihkan sayur dan buah buahan

MKN epal hijau mlm ni, comfirm LPS subuh dah melabur saham😂

makan jambu batu ke betik yang dah masak ke.

makan buah pear confirm masuk toilet