Cara Solat

Hi semua, boleh share tak mcm mana cara solat untuk ibu2 mengandung. Saya masuk 7 bulan minggu ni, kadang masa sujud rasa macam baby terhimpit - terutama kat perut bahagian kanan, terpaksa buka lutut luas sikit masa sujud tu (boleh macam tu ke?) Ada orang cadang solat atas kerusi, tapi sy larat lagi nak solat macam biasa. Boleh share sikit tak cara2 lain? Terima kasih...

1 Balas

Memang krna solat atas kerusi je la kalau susah nak sujud. Saya memang dari awal sampai last hari nak melahirkan solat seperti biasa. Cuma rasa sesak nafas sedikit bila sujud. Malam sebelum melahirkan baby saya tak solat isyak sebab tak tahan sgt kontraksi. Sebelum isyak rasa kontraksi yg kerap