Susu botol ?

Hi semua. Baby 7 months and saya nak ajar pakai botol susu. Susu dah jumpa yg ngam. Tapi mslhnya baby dia mcm tak pandai hisap puting susu botol. Boleh suggest tak botol susu atau bagi tips mcm mana nak ajar.

2 Balas

try jenis puting NUK yg kuning bkn putih ye . klau xjln try jenis puting biase je . yg puting btol dy kelua je air bila kita tonggeng kn . sbb biase 7bln tu da bnyk susu dn ad yg jenis bby suke susu keluar bnyk bila d isap . tpi kepala kne tegak kn tnggi sikit sbb proses blaja . tkot ank trsedak plak . klau puting jename ni biase susu tu xkelua trus bnyk mse isap . kita tonggeng kn pon dy xkelua . kita picit puting ny bru air ny ikot kelua . mmg mula2 susa nk aja sis sbb dy da biase dgn puting mak dy . sy ank ke 2pon lmbt ajar btol pon susa mula2 nk bg dy minum btol . mcm2 puting try . last2 dy suke puting biase je . Alhamdulillah da pndai minum btol da pon . smoge brjaya ye mommy .

5y ago

ok same same sis