Macrosomic Baby ?

Hi semua. Anyone pernah experience Macrosomic Baby tak ? Means saiz baby besar dlm perut. Semalam last scan di KK sbb dah already 33weeks. Doc scan and detect baby dlm perut berat 2.7kg. And ukur lilit kepala dia mcm dh usia 36weeks. Now doc kk buat surat suruh refer ke pakar hospital pulak.. Anyone mind to share ?

1 Balas

Jauh sgt lari ukuran tu kan.. Ada gdm tak? Sy pun bbru ni direfer ke hosp. Baby bsr. Tp dh jumpa pakar, pakar benarkan ikut due je. Xde ape katanya. Masih ok. Sbb bsr sikit je kot then saya GDM mommy..

4y ago

Sy mmg ade gdm..and genetik sy pon adik² lahir besar. ?