Perut baby kecik tak ikut weeks

Salam mommies, tadi baru check up and scan dekat KK, doc kata perut baby kecik daripada usia. Ikutkan dah 31 week tapi ukuran perut baby baru 27 week. Doc suruh refer hospital Serdang. Bahaya ke kalau ukuran perut tak sama siapa ada pengalaman yg sama😭

2 Balas

waalaikumsalaam , doc tkut baby kecik dri minggu septtnya .. kalau refer pakar dorg akan scan tgk berat baby mcm mana .. kalau ok x da msalah lain laa tu .. perut kecik mungkin sbb bdn mak kecik(kalau berat baby ok)

2y ago

jgn risau , nanti pakar akan check knapa .. slalu nya kalau berat ok , ketuban ok uri pon ok mungkin faktor bdn si ibu tu kot .. sbb slalu nya kalau perut kcik disbbkan baby kcik

hi sis.. skrg mcm mna? perut baby sy pun dr scan kecik