Flat head

Hi semua anak saya duduk hospital selama dua bulan, kat sana tak ada orang dukung jadi kepala dia jadi flat sebab baring lama sangat, sekarang dah balik rumah dah cuba tidurkan mengiring tapi dia tak suka macam tak selesa. Sekarang saya dah beli bantal untuk dia yang untuk flat head tu, tak tahu la ok ke tak. Soalan saya, kepala anak saya akan kekal macamtu ke atau dia boleh pulih sendiri ye?

Flat head
7 Balas

Tak perlu risau, Puan. Akan pulih sendiri. Puan cuma perlu rajin tukar posisi tidur anak. Bagi baby tummy time. Pengalaman saya, anak saya umurnya 8 bulan baru pulih. Saya tak pakai kan any pillow untuk anak. Tapi saya buat apa yang saya suggest ke Puan. Satu lagi resultnya tak sama ya, mungkin lagi cepat pulih atau lagi lambat daripada anak saya. Bergantung pada kekerapan yang Puan buat untuk anak. Semoga membantu

Insha'Allah akan normal nanti, cantiknya rambut baby.. Lebat.. Semoga dipermudahkan hendaknya

Tempurung kepala baby masih lembut.. nt tulang dh keras akan kembali normal

akan pulih sendiri nnt ❤️🌹😍

Kepala masih lembut hingga 2 tahun.

xperlu risau..nnt akan okay

knpa ank duduk wad lama