Mommies, apa yang anda lakukan untuk hilangkan sembelit sewaktu hamil?
Voice your Opinion
Minum lebih air/jus buahan
Makan lebih banyak buahan/bijirin
Biarkan sahaja
Lain-lain (sila nyatakan)

3573 respon

28 Balas

Makan ubat Dulcolax 2 biji, Alhamdulillah membuang sangat lah senang. Jangan lupa minum air putih banyak, atau jus orange utk melawaskan lagi. Makan buah-buahan juga boleh membantu..

Minum air kosg byk...jus buah atau susu...susu pling cpt sy akn mmbuang..donno why..😂😂😂trus jd mcm cirit birit...dr since kecik.mcmtu..

makan pisang, buat teh pekat. tpi alhmdulillah jarang sembelit. klau boleh taknak la ☺️

makan buah, makan menda yang masam sikit, pastu letak minyak kat belakang

makan ubat sembelit sbb even mkn sayur , buah dan lain2 tetap smblit.

lebihkan buah2an sama ada jus or mkn #29Nov20  #TAPSuperMoms

Saya Cuba sapu minyak Aowaleet pada perut jika sembelit

mkn buah2han sayur2ran dan byk kn mnom air masak 😊

makan prebiotik dan probiotik, minum air kene byk

sy tak pernah sembelit waktu hamil