Bahaya Bayi Tidur Meniarap Yang Ibubapa Perlu Tahu

Semasa bayi masih lagi kecil, mereka sentiasa memerlukan penjagaan dan pengawasan yang betul daripada ibu bapa, hatta sewaktu mereka tidur. Mungkin bagi kita, adalah biasa bagi bayi tidur meniarap. Sesetengah orang tua-tua pula mengiakannya. Tapi tahukah anda, bayi tidur meniarap ada risikonya? Tidur meniarap sebenarnya bukan posisi tidur yang terbaik untuk bayi kecil anda. Hal ini adalah sangat serius semasa bayi tidur meniarap, 3 perkara buruk di bawah ini boleh berlaku. Terutamanya sewaktu anda tidak sedar! 1. BAYI BOLEH TERSEMBAM 2. BAYI SUSAH BERNAFAS3. MENINGKATKAN RISIKO SINDROM KEMATIAN BAYI SECARA MENGEJUT (SIDS) *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Bahaya Bayi Tidur Meniarap Yang Ibubapa Perlu Tahu
4 Balas

Always put your baby sleep on their back. Bahaya! Kalau dia kuat utk meniarap sendiri then ok boleh biar kan. And no bed sharing. Baby need to sleep in cot/crib. With no blanket pillow or toys.

👍🏻👍🏻❤️

👍👍👍😎

thanks for info