Bayi tidur meniarap

Bayi saya berumur 1 bulan 15 hari. Akhir2 ni dia lebih selesa tidur meniarap. Adakah normal?

3 Balas

Baby saya kadang tertidur ketika tummy time , agak 5 minit saya pantau dia then rasa dia tidur nyenyak . Saya angkat bagi tidur posisi selesa . Boleh baby tidur meniarap pastikan sis pantau dia , posisi kepala dia mcm mana . Kalau boleh angkat lepas dia tidur . Jangan biar lama . Untuk mudah , bagi baby tidur di bahu mcm posisi sendawakan baby mudah pantau .

2y ago

bila saya betulkan posisi dia nak ke telentang, dia tersedar. mcm kesian pulak kacau dia tidur🥺

klau blh elakkn tido meniarap.. bahaya.. takut dia x blh angkat kpla tertutup hidung dia lemas.. ibu kena alert lagi²mlm.. sbb dh bnyk kes doktor² share di fb kes mcm ni..

Hi mommy. Anak kecil lagi tu. Kena pantau bila anak nak tidur meniarap. Kena pusingkan balik. Takut nanti susah bernafas