Bayi tidur meniarap

hey moms, pada usia bayi berapa bulan baru moms bagi anak tidur meniarap eh?

11 Balas

tidur meniarap tak digalakkan untuk bayi. meningkatkan risiko sids. anak saya sampai sekarang tidur menelentang, alhamdulillah pun masih pantau even dah 8 bulan. nak meniarap waktu dia bermain sahaja. tummy time tu buat la berapa lama baby tahan. tp bila waktu tidur elakkan telungkupkan bayi.

meniarap untuk tummy time ke? klau tummy time blh je.. klau untuk tido big no!! tidak digalakkan.. bnyk kes bby lemas.. bnyk doktor² bertegas elakkn anak tido meniarap.. tmbh lagi bila mlm klau nmpak anak meniarap waktu tido cepat² kita bangun pusingkn dia bagi terlentang blk..

anak sy sentiasa bg tido telentang/ mengiring saja. dia 3 bulan dah pandai meniarap sndiri. kdg2 nak tido tu dia usaha nk meniarap. tp sy sendal bantal. mmg takut klau dia tido meniarap. nak2 pulak waktu malam time sy pon tido.

anak sy dulu umur 2 ke 3 bulan sy niarapkan dia tapiiii sy ada sentiasa dgn dia. dan sy akan alihkan posisi kepala dan badan dia. sbb anak sy masa tu susah nk tido. niarapkan baru lena

Anak sy jenis tido meniarap atas dada sy, dia nak didodoikan & lepas dia lena terus sy pindah dlm baby cot, tido secara telentang.

ank saya mula 4 bulan die tido niarap. tapi saya selalu pantau. tnggu die agak2 dah lena btul, baru saya alihkan tido telentang

kalau siang anak saya memang tidur meniarap atas dada saya..dia selesa n senang tidur..tp kalau malam tidur terlentang je.

Anak sy umur 2bulan smpai 4bulan dia tido meniarap. Bru lena. Tp kne pntau slalu

Baby tidur meniarap kena pantu. Xleh tggl

Maksud Puan untuk tummy time ke?