TIPS LEGAKAN RASA MUAL YG KERAP BERLAKU

semasa 1st trimester normal kita muntah2 especially bila lps makan. Ini yg saya try. Apa yg saya dapat bezakan bila kita sedang muntah someone tolong usap2 belakang badan kita akan muntah lama sikit tp lega dan smpai takde nak muntah boleh dikeluarkan lagi. Lepastu lega sgt. Selalunya saya boleh rasa nk makan something utk gantikan yg muntah tadi.Kalau muntah sorang2 tak de sape usap2 masa tengah muntah tu mesti mual tu masih tersisa dan saya akan kembali ke toilet dlm beberapa minit utk muntah lagi dan selera mmg takde terus. Minta tolong someone usap2 belakang badan time muntah ye.

1 Balas

Jenuh tiap kali nak muntah, org tu ikut usap blkg. Ekeke.. Tp betul la, lebih lega lg mcmtu ☺☺