MUNTAH MUNTAH BILA MAKAN ZINCOPER

Ada tak tips nak makan zincoper ? saya bila makan jadi mual mual, lepastu muntah balik ubat tu. Bila muntah rasa dia mcm darah , rasa karat dekat tekak 😭

14 Balas

Saya makan malam . After dinner kosongkan perut 2 jam then amik zincofer. So far kalau mkn malam saya ok. Haritu pernah try sekali mkn waktu pagi saya mmg totally muntahkan balik ubat tu. perit sgt bilaa muntah ni. Tapi kalau awak tak selesa dgn zincofer boleh je jumpa nurse kk utk tukar ubat

saya minum dengan air susu .. actually ramai yang tak sarankan minum dengan susu .. tapi saya buat je sebab tu je cara taknak bagi mual .. kalau bukan susu pun ,, dengan air sunquick .. lepas tu terus tido .. gelas tu besok cuci 🤣🤣

sy pun xboleh mkn zincofer.. so sy beli dekat farmasi jee.. Blackmore's pregnancy and breastfeeding formula/gold.. lepas bersalin pun sy still mkn jgk ubat nii.. now pregnant ke dua pun sy mkn brand nii lagii.. 😁

Try ambil dengan air oren/ anything juice. Kalau tak okay jugak, mintak nurse tukar ubat. Kalau appointment lambat lg contact nurse boleh ambil waktu terdekat atau tak.

baik beli ubat sndiri sis. maltofer Kat farmasi. @kat shoppe murah . ubat tu rasa mcm coklat susu je . tp Cuba bgtau misi dlu kt kk ad x maltofer. kalau ad untung la.

mmg bau sikit zincofer. saya kena makan 2 biji sehari ahhahaha . saya ambil sblm tidur lpstu makan asam / minum air yang masam untuk elak muntah balik

sy plk xleh mkn iberet. asyk mintah n yg xthn rse karat besi. zincofer x pernah try lg. sy mkn maltofer better la dr iberet

try iberet pulak... masa anak sulung saya makan iberet alhamdulillah okay . zincofer tu memang tak boleh nak telan langsung

Awak cuba beli maltofer dekat farmasi , saya pun x boleh makan zincofer tu muntah muntah .

try makan zincofer dengan air sanquick kosong . utk potong rasa mual