38/5d keluar tanda lendir darah

Hi mommies, yg keluar tanda lendir darah, apa yg mommies buat? Terus ke hosp ke? Sbb saya belum rasa contraction lagi. Adakah kalau pergi hosp lepas dr check bukaan baru 1/2cm dia akan suruh balik? #firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Balas

Masa saya keluar lendir warns coklat mcm nak dtg period. Saya hold dlu sbb bkn warna merah & kuantiti sikit. Bila 2nd time keluar kuantiti lendir banyak & agak pekat nak ke merah.tp masatu memang dah rasa contraction. Saya terus ke PAC untk check sbb takut contraction dah rapat. Saya suggest pergi ke PAC terutama firstmom. Atleast di hospital boleh check bukaan & keadaan baby. Kalau suruh balik pun lebih baik untk awk prepare fizikal,mental. Dpt rehat jugak. Dah boleh buat senaman ringan/banyakkan berjalan untk senangkan bukaan.

Thankyou mommies. Sangat membantu 🤝🏻 saya dah pergi hari yg sama saya keluar lendir darah tp takda bukaan & dr suruh balik. Petang tu rasa irregular contraction termasuk harini. Tp on off. Doakan saya mommies bersalin cepat 🫶🏻

Kena buat pemeriksaan di PAC sbb kandungannya dah matang. Tak tahu lagi keadaan kandungan dan bukaan, jadi buat pemeriksaan dulu, baru tahu warded utk bersalin atau balik.

saya pun smlam keluar lendir darah takde rasa sakit terus ke PAC. baru 2cm kene tahan wad. Pagi ni doc kata kalau x de apa apa dia suruh balik dulu. saya dah 39w5d.

terus pergi hospital ye. saya haritu turun lendir darah isnin pagi, isnin ptg dah rasa contraction on off. Selasa tengah hari selamat bersalin.

Biasanya kalau dh kluar lendir darah kne pergi hspital terus walaupun tak rasa contraction lg .

1mo ago

Betul. Mlm td kluar tanda juga. dh overdue shari. Trus ke pac, doc cek 2cm, dpt admit ward. Alhamdulillah, now dh slmt deliver 🤲🏻