macam mana nak elak peranakan jatuh?

Semalam saya berurut dengan bidan, katanya badan saya banyak angin dan peranakan jatuh.. macam mana taknak bagi peranakan jatuh lagi? Saya dah la kena basuh baju pakai tangan.. mesin basuh tak ada.. ? selalu angkat baldi baju penuh air yg berat2.. suami pula sejak pkp ni makin kerap pulak dia main game kat hp.. saya kena masak, basuh baju pakai tangan pon saya.. hurm..

3 Balas

Boleh cuba tips mak sa suruh sa bt sis.. Masak air 1 periuk nasi letak garam 1 sudu biar mendidih2 baru bertangas duduk kt ruang tamu tutup Semuanya badan dengan selimut bertangas dlm 20minit lepas itu mdi air itu suam2 cukup bt 3 kli cukup sehari sekli je bt syukur sa bentan lepas bersalin sis sa amal itu je syukur skrg da elok

Sis saya pun jenis badan banyak angin. Tu pun punca susah lekat juga ya sis? Jadi saya kena ikhtiar pergi berurut ke? Erm... pasal basuh baju tu saya rasa baik sis bincang elok2 dgn husb mcm mana, kalau husb dapat sediakan mesin basuh, alhamdulillah, atau sis boleh guna paip yang panjang jadi tak perlu nak angkat2 baldi berat2.

4y ago

Yeke.. alhamdulillah.. In shaa allah lepas ni saya pun nak ikhtiar berurut juga la.. Terima kasih sis atas perkongsiannya 😘

Bole cuba jamu nie..bagus untuk peranakkan