basuh baju baby

xpe ke basuh baju baby baru pakai mesin basuh?

16 Balas

Boleh sis, tiada masalah. Jangan lupa guna baby laundry detergent ya lebih elok, beli yg organic. Bau tak berapa nak harum 😂 & agak mahal tapi selamat untuk baby ✌🏻🙂

Ok je.. Sy gune je mesin lagi2 sy suke tukar baju baby wlpon xkotor..bygkan la byk dia mcm mne kalau 1 hari blm seminggu lagi. Xlarat nk bsuh tgn 😂

sy basuh guna mesin tp basuh baju anak shja..xd campor dgn baju dewasa..sabun pun pakai sabun khas utk basuh baju baby..

Blh je gne mesin, lg sng terus spin. Kalo perah gne tgn lmbt kering😅tpi kalo ada masa and rajin guna la tgn huhuhu

kenapa x blh? tp bby mengeliat ke?haha..ok je sis..nk basuh tgn pun blh klu larat..dh ade kemudahan, guna saje la😋

3y ago

mst ada yg ckp kalo guna mesin ke perah kuat2 guna tgn baby kuat mgeliat kan.. tp anak sy dr dlm perut suka mgeliat.. setiap kali scan kaki mst angkat lurus.. lahir2 memang kuat mgeliat.. hahahaha..

mesin ada guna mesin ja -pilih cucian baby care -jgn cmpur dgn baju org lain -guna pencuci khas baju baby

Boleh jee.. Tpi jgn cmpur dgn baju kite pulak.. Diorg ade sabun untuk bby.. Jgn cmpur sabun kitaa

Sy basuh pakai mesin basuh tapi guna sabun pencuci baju khas untuk baby

Xpe.. boleh je asalkan x bercampur dgn baju kita & pakai sabun bju dia

ok je ..jnji pkai laundry beg tuk elakkan bju baby rosak