Basuh baju pakai tangan

Assalamualaikum mummy semua.. harap ada yang sudi jawab.. Bahaya atau x untuk ibu hamil 30week basuh baju pakai tangan sbb baru2 ni mesin basuh rosak.. dan nak baiki pun susah sebab baru pindah rumah.. duit tak berapa nk adaa.. #bantusharing #pregnancy

2 Balas

wkmsalam.. xde masalah pun sis, cume lebihkan berhati2 ye, nak angkat baju tu bila bsah kan sikit berat, angkat sikit2, jgn guna sabun byk tkut lantai licin ,better pakai sliper.. lebih senang jgn tggu smpi kain byk bru nak bsuh, slesai mandi terus basuh jek baju2 yg ade tuh..

4y ago

okay sis terima kasih

boleh jela sis..nk dobi hari2 pon xmampu kn..tp jgn beria sgt,jgn bsungguh2 sgt sental baju tu..nnti mlm sakit2 pingang ke kang..kot suami rajin urut xpe jgk..😁btw,sis tinggal mana?sbb sy ada mesin basuh lebih..kalau dekat sy nk bg je..

4y ago

terima kasih sis . mmg sakit pinggang pun sis hehe . sy area Shah alam