38 minggu 5 hari

Semalam perot asyik mngeras jer ..tak selesa saya dibuatnya ..saya tak tau mcm mna nak kurangkan sakit bila perot mngeras ni ..suami saya asyik gosok jer perot saya supaya sakit tu mngurang ..tapi bila digosok sakit pula ..Baby dalam perot ni pon bertukar² posisi sbab tu saya tak selesa ..Nak bangun dari katil pon susah,dah laa bawah perot ni ngilu sangat ..Tanda² bersalin sperti air ketuban atau keluar lendir2 coklat tak ada pula ..Normal ke perot asyik mngeras jer ?

26 Balas

Normal, sbb taklama lg masanya nk bersalin... Makin kerap mengeras makin dekt dgn nk bersalin.. Klu mengeras 10-5 mnt skly dh bolh g hospitals n bersedia utk bersalin