38 minggu 5 hari

Semalam perot asyik mngeras jer ..tak selesa saya dibuatnya ..saya tak tau mcm mna nak kurangkan sakit bila perot mngeras ni ..suami saya asyik gosok jer perot saya supaya sakit tu mngurang ..tapi bila digosok sakit pula ..Baby dalam perot ni pon bertukar² posisi sbab tu saya tak selesa ..Nak bangun dari katil pon susah,dah laa bawah perot ni ngilu sangat ..Tanda² bersalin sperti air ketuban atau keluar lendir2 coklat tak ada pula ..Normal ke perot asyik mngeras jer ?

26 Balas

lau sy sy xrsa contraction 10minit tuh.. perut sy trus sakit mngeras.. pahtu rasa sakit kuat sngt.. pahtu air ketuban pecah terus.lepS je pecah tu baring last2 bby trus kuat.. hnya sekali teran je..

4y ago

alhmdulilah sis.. sy dah anak 2 dah.. yg pertama trus 10cm yg kdua sakitt2 trus kuat last2 kluar terus.. inshaallah sis.. smoga urusan momies2 dipermudahkan utk bersalin.. yg paling pntg, mohon maaf dengan suami, sbb dalm tu kite bertarung nywaa..