BSP SANGKUT PULAK DAH..

Semalam minum ayaq gula, harini Kk call ckp result tinggi sikit... Sangkut pulak dah... 😭😭 dah lusa kena g buat bsp 4x tuu... Mcmana mummy lain hadap benda ni ek? MashaAllah takut nya lain machammm.. Firstime pulak tu..

10 Balas

Sy arini buat bsp kali ke3.. Sangkut plak yg pkul 9 mlm even makan biskut n air milo kosong je.. Last week jupe Dr review result, Dr bgtau klu kali ke3 sangkut lg, kne cucuk insulin.. Sedihnya brase.. Hrp2 esok Dr bg peluang lg utk check bsp lg tanpa insulin.. Btw, Sy kne check insulin sminggu sekali 😢

4y ago

saya gdm juga.. dah jumpa pakar pemakanan.. pakar ckp kalau kita puasa lebih dr 13 jam sebelah mlm bacaan gula makin tinggi bukannya turun. Kita mesti puasa dr jm 10 mlm smpi 8 pgi je. Keputusan mesti ok.. kalau last kita mkn mlm jm 6:30.. jm9 mesti kita isi perut sikit dgn snacks yg sihat..