BSP

Salam. Saya dah 29minggu. Rancangnya nak bersalin kat hospital swasta. Kandungan pertama sy bersalin swasta jugak. Tapi baru2 ni, nurse call kata saya sangkut minum air gula. Result selepas 9.2. So kena buat bsp minggu depan. Nak tanya, kalau sangkut tu kira dah GDM ke ye. Risau pulak. Sebab tak pernah2 sangkut. Tak taula boleh ke tak bersalin swasta. Diorang terima tak ye.

3 Balas

Yup, once sangkut thts mean ada GDM. Nanti doc n nurse akan monitor based on BSP yang kita buat tu nanti. Dari situ baru dia conclude either bersalin 38weeks atau 40weeks. Tp setahu saya, baby kandungan 36weeks actually dah sempurna sifatnya 😊

Terima saja klu kat swasta yg pting mampu byr dan buku pink tu ada dbawa bersama

Biasa preggy de kes swasta xkan terima sis.. Dia akan tolak gov jugak..