Mummy yg ada gdm first time..please help

Hai mummy nak tnya klau sangkut gdm ada ap2 pertua x nak bg trun? Sbab sya minum ayaq gula first sangkut plk..ada ap2 tips x..31hb ni nak kna buat bsp..down sikit mood😔sya dah 27w dah please help😔thank

5 Balas

Pnglaman sy ada gdm masa pregnent ank ke 3 & 4...sy bnykkn minum air masak je especially lpas mkn biar kerap g toilet buang air kecil, memg letih kerap g toilet, tp alhamdulillah bsp cantik je... Mkn pn kna jga jgk la jgn mkn mknan manis sngt terutamanya hri buat bsp...

6mo ago

baik trima kasih nahh😊smoga dipermudahkn urusan awak jgk..tq bg info♥

jgn risau sis...mmg hormon pregy ni kdg xmenentu...mkn ikut keperluan...jgn tahan2 mkn..nt berat plk x naik..klu blh mkn mlm awal sikit..klu rsa lapar mnum susu je.. kdg2 klu dh puasa mlm pn blh jd pg2 bsp tggi sikit ..tu sbb kn hormon...so kita chill je...😁

6mo ago

baik trima kasih nahh☺lega dgaq..sbab nurse ckp kamu time lepas minum air gula ja sangkut gdm..sblum minum air gula x sangkut pon🤗

Kalau dah sangkut GDM mmng x boleh buat apa lah.. Kene buat bsp dua minggu sekali jumpa Dr sampai besalin.. And kene bersalin time 38 week++ Kene jaga mkn je time puasa buat BSP tu..

6mo ago

ok baik trima kasih☺

Cuba Amal saffron... dia boleh control Kita punya paras gula

6mo ago

Macam mana cara amalkan nya sis ..?..mana nak beli saffron ni ..?

jaga makan minum. suku suku separuh.

6mo ago

baik trima kasih😊