Nurse Ibu Anak KKKB

semalam kita pergi klinik kkkb. tak ada niat nak buka buku pun. nak check sbb ada oppoiment doctor je. tp doctor suruh kite jumpa nurse yg jaga kawasan. jadi kite pun pergilah jumpe. tp disebabkan kite pergi klinik dah lewat. nurse yg handle kite elok je cakap. tp nurse lain yg sibuk, lewat dah ni. masa ni baru nak datang. kita pusing tengok dia. ingat kan dia mengata mata dia hadap muka kita. tp mata tunduk ke meja.. kecewa dengan sikap pekerja yg nak kerja hadap orang awam,tp takda kesabaran. nak marah orang lain. jangan singgah pd orang lain. bercakap bila perlu. kalau tak perlu baik diam. nanti menyakitkan hati orang. agak² awak patient maafkan ke mulut awk yg mengata. #luahanhati #maaf

9 Balas

erm..same la...kebetulan sy tumpang duk rumah mak ayah sementara suami kja outstation ..tumpang cheakup jer pun..dah jd rumit bg nurse yg handle..mungkin bertambah kerja bg dia...sy malas nk bising lebih2 lg diri tgh mengandung so sy byk bersabar...kalu dah xtahan sgt..sy just ucap jer..La haula wa la quwwata illa billahil aliyyil azhimi...

Haha nurse saya dulu lagi kelakar. saya buka buku masa tu 8w, hari pertama pkp1. Dia bebel kata bukaklah buku lepas pkp. Saya jadi blurr, takkanlah virus hilang lepas 2 minggu pkp? Sekarang anak saya dah setahun lebih n still pkp. Saya teringat pesan nurse kk tu. Bayangkan sy ikut cakap dia, memang tak bukak buku langsung haha

2y ago

kadang2 tak logik apa yg mereka nk cakap.

ok lagi ni sebab nurse lain, saya tak ok dgn nurse yg jaga kawasan skrg ni, kalau tak sebab pindah .. nurse yg jaga kawasan ni saya tak tahu la hormon dia tak stabil ke apa, memanjang je nak marah , smp saya rase mls nak tanya apa² soalan..sepatah dia tanya sepatah saya jawab ..

2y ago

kalau saya pun saya jawab macam sis jugak. hadap muka tanpa perasaan. macam dia hadap muka kita. saya tak minat nak begaduh tambah lg hormon penat kita. tak suka nak lempias pd orang lain. baik diam dr kata² menyakitkan hati.

normal sis,tmpt sya pun mcm tu..dah nurse check Kita tp sibuk pla nurse lain p myibuk pdhal depan ia pun ada org..tu la slah 1,lmbt org tu turn smpi bjam2..bila lg bgosip psl org..Kita smpi awal sblm jam 8..drg klm kbut nk thmprint lps tu blh pla mkn lg..sabar sja

2y ago

ntahla. krn mulut badan binasa. cuma sekarang luah prasaan je. kot² ada nurse kt dlm ni. tak pun adikbradik nurse. boleh la tegur sikit prangai. keberkatan rzeki

nurse kk mmg cmtu...suami saya buat aduan sbb nurse kawasan saya dlu suka mengherdik or perli mak2 pasal benda kecik,nurse kawasan saya tu ditukar ke tmpt lain..alhamdulillah kawasan saya dpt nurse kawasan lain yg bagus dan suka nasihat..

2y ago

dah byk kali kene tiap kali check up anak..ade je nak dibebel nya..thats why pi report....

Biasa la sis nurse mulut puaka memang mcm to... dh Tau ambik keja bidang to kena la hadap ni bila stress lepas kt kita..silap banyak la kalau dia lepas kt saya...mulut saya skali keluar ckp rasa sampai dlm tulang... ha.. ha.. ha..

2y ago

betol to.. ingat xstress ka dok dengar membebel siap perli2 lagi.. kena skali diam terus la kot.. hehehe

Abaikan je utk tak stress. Anggap je lah memang perangainya mcm tu. Klu tak tahan, blh buat aduan di saluran yg betul.

sib baik nurse kt kwsan sy baik2 sume..lyn patient mcm kawan2 blh gurau2..suke2..tu baru ikhlas bt kje

2y ago

Sama lahh. Nurse KK Dengkil and Kk Salak di Sepang ni smua baik2 mcm kawan2 xda laser alhamdulillah..

Abaikan je sis, memang camtu la selalunya 😅

2y ago

tak jawab apa pun. kite pusing blakang tengok dia sbb masa tu dia duduk blakang kite. kite tak minat nak jawab. kite tengok je. sampai dia hilang dr pandangan kite. lepas tu dia diam la tak brani nk menyampuk.