Nurse Ibu Anak KKKB

semalam kita pergi klinik kkkb. tak ada niat nak buka buku pun. nak check sbb ada oppoiment doctor je. tp doctor suruh kite jumpa nurse yg jaga kawasan. jadi kite pun pergilah jumpe. tp disebabkan kite pergi klinik dah lewat. nurse yg handle kite elok je cakap. tp nurse lain yg sibuk, lewat dah ni. masa ni baru nak datang. kita pusing tengok dia. ingat kan dia mengata mata dia hadap muka kita. tp mata tunduk ke meja.. kecewa dengan sikap pekerja yg nak kerja hadap orang awam,tp takda kesabaran. nak marah orang lain. jangan singgah pd orang lain. bercakap bila perlu. kalau tak perlu baik diam. nanti menyakitkan hati orang. agak² awak patient maafkan ke mulut awk yg mengata. #luahanhati #maaf

9 Balas

Abaikan je sis, memang camtu la selalunya 😅

2y ago

tak jawab apa pun. kite pusing blakang tengok dia sbb masa tu dia duduk blakang kite. kite tak minat nak jawab. kite tengok je. sampai dia hilang dr pandangan kite. lepas tu dia diam la tak brani nk menyampuk.