Scan 8w macam ke momys ?

Semalam dekat KK Doktor scan , Dr cakap kandungan ok , bby dah ada jantung alhamdulillah.. tapi cuma saya pelik , kenapa kantung saya bentuk mcmtu ye ? Ada yang mcm saya tak ?

Scan 8w macam ke momys ?
4 Balas

Nsib nmpk kntung n jntung. Sy lg la mula2 scan 8minggu jugak.. Kntung xbrapa nmpak sbb nmpk cyst dulu.. Cyst trllu besar smpai tolak/lindung kntung. N kata xnmpak jntung bby. Katanya kmgkinan hmil luar rahim.. Masa tu luruh hati.. Trus refer prgi emergency GH. Hasilnya kena tahan. Terus op buang cyst 12cmx10cm n bby klau luar rhim.. Tp syukur bby msih kuat n pnjang umur.. Rupanya ada cuma dia main cikucak dgn cyst.. Sbb tu time scan perut or msuk bnda tu scan dlm pun xnmpk... Skrg dh 37w4d... Syukur msih dbri rzki blh mrasai jd sorg ibu... 😇

Normal sis. Kantung sy pun bentuk lebih kurang sis msa pregnant first bby.... Sis jangan risau ye...insyaAllah kandungan sis baik baik sje... semoga sis n bby terus sihat 🤲🏻 Sis @tanpa nama tu kalau rasa tak suka dgn pertanyaan dlm TAP ni, jangan lah volunteer jawab... Adewlah sebab agaknye dia tak bertanya doc. Sebab itu lah dalam TAp adew ruang soalan ye.

Normal tu. Lain pregnancy lain bentuk kantung pd early pregnancy. Saya dulu bentuk eye drop. Kemudian dh besar sikit kantung lebih membulat seiring perkembangan bayi. Jgn risau ye.

3y ago

Ok, sama-sama.