kena induced 37week kalau baby besar ?

semalam checkup 35minggu. berat baby 3kg. dr ckp lgi 2minggu dtg balik untuk checkup and maybe kena admit terus sbb takut baby besar sgt susah nk bersalin normal. sebab anak first. dr ckp kalau 2nd 3rd baby ni kira normal je. haih risau. mommy berat baby 35week berapa ye ? ada yg besar mendadak tk nnti kalau masuk 37week?

3 Balas

Saya 35 weeks, baby 3.3kg 😂 sama jugak doc suruh repeat scan 37 weeks nanti kalau besar lagi maybe kena admit terus. First baby. Taktahu nak jaga makan cemana lagi sebab hujung2 ni asyik lapar yg macam nak kena gastrik 🥲

Sy 35w baby 2.9kg lebih hmpir 3kg.. Doc xde cakap pape pulak.. sy cakap nak bersalin normal tp sy kecik je orgnya.. doc xde suggest pape pun 😅

7mo ago

Ye sis.. tp sy xde gdm dan selera pun takde huhu

uiii 35 weeks bby dh 3kg. besarnya 😅org ckp biasanya hujung2 ni bby akan besar mendadak

7mo ago

tula risauuuuu 😣