35 week pregnant

Harini checkup o&g , doc scan baby semua normal . Berat baby 2.8kg , saya pun terkejut dgr . Agak agak kalau 37 week nnti berapa berat baby ? 3kg ade ke ? 😬 #ingintahu #firstmom #pleasehelp

4 Balas

saya mase 32weeks scan 2.4kg, mase 37 nak masuk 38 weeks jdi 2.7kg. depends dkt pemakanan ibu. kalau tknk berat naik byk sgt, jgn makan manis2 dh hujung2 ni 😂

sya 2.71..tp doc xda bgtw apa2..okay ja ikut saiz week..dia ckp...cuma sya mmg gdm dc..cuma doc pesan..kwal mknn ..sbb gdm kn..risiko bby besar tu ada..lg2 llki

Saya masa 35w berat baby 2.5kg. Sekarang 37w berat baby dah 2.9kg 😃

Sy scan 7bulan bby dh 2kg dh xtahu la scan 36week ni bby brp kg