Kena admit sebab berat baby kurang

Assalamualaikum ..nak tanya sape pernah ada pengalaman baby kurang berat?..sy masa 36 week 1 day hari tu ada scan baby di hspital..doktor ckp baby kecil 2.2kg je..,lps tu doktor ckp kalau repeat scan nnti kalau baby kecil lagi nk kena induce,.smlm repeat scan doktor cakap baby kecil lagi berat 2.5kg lebih je..doktor nk cukupkan 38 week 6 day (3/10 ) kena admit..sy lupa nk tnya knape kena admit sdngkn dlm masa sama doktor ckp normal je kecil kalau anak pertama..Ada ibu2 tahu ke knpe kena admit? Mohon doakan saya SITI NURUL AZNI IZATY BINTI MOHD SAUFI.. bersalin secara normal tanpa koyak ..Ibu dan anak selamat..Semoga dipermudahkan segala urusan..Amiin..Terima kasih semua. #firstbaby #38weeks2day #Due 11.10.2022

2 Balas

wsalam, maaf awak, saya confuse juga bab ni. saya scan time 36w 3d dulu berat dia 2.1kg++ je tapi doktor tak kata apa pun. okay je. saya yg risau, lepas tuh 36w 6d saya terus g klinik biasa confirmkan scan berat dia 2.5kg++ , lepas tuh tanya doktor okay je. dia ckp sbb first mom, mak ayah pun jenis kecik so no wonder baby kecik sikit. bila awak kata mcm ni, saya tak faham kenapa.

2y ago

tuh la, nanti awak tanya doktor kenapa, nak tau juga. apa pun awak, semoga dipermudahkan urusan yaa.

lebih baik mommy tnya dktr tu knpa hrus mcm tu