Induced awal

Hi saya kena induced next monday @ 37week 2 days sebab baby berat sekarang dah 3.4kg & size badan jenis kecik. Sepanjang pregnancy saya mmg sihat & xde alahan. Any mummy yg ada experience kena induced awal? Takut sebab first baby.

1 Balas

Hai, semoga dipermudahkan urusan. Saya kena induce at 38 weeks sbb gdm on ubat. Sy berjaya induce kali ke-2 yg guna belon. Ada org x berkesan guna induce belon @ semua jenis induce. Setiap badan & pregnancy berbeza jd lalui dgn tenang & sabar. Tak kisah bersalin mcm mana pun yg penting bila baby dh keluar sis pasti gembira. InshaAllah. You can do it.