Baby besar #39w5d

Salam mommies. saya nk tanya, boleh ke kalau saya bersalin normal ye? sbb doc scan baby besar 3.59kg and doc kata baby kemungkinan keluar 4kg. tapi saya ni kecik je org nya. perut saya pon tk besar. doc kata baby besar sbb berat saya sentiasa naik mendadak. skrg ni berat saya dh naik 18.5kg bfr pregn saya underweight. tetibe rasa risau takle bersalin normal.. mm ada tak mommies yg bertubuh kecik tapi baby besar n bersalin normal?? saya nak naikkan semangat saya balik ni. btw doakan saya supaya baby keluar bfr kena serah diri. takut sangattt kena inducee😭 #firstmom

1 Balas

Sy masa scan dkt LR pun anggaran 3.4-3.6kg. Tp bby lahir ngam2 3.6kg