Ari ni terpaksa buka puasa .

Semalam berjaya puasa.. ari ni xmanpu nk teruskan sebab kepala dh start pening mcm nk pitam.. perut dh mula sakit.. semalam lepas buka puasa perut saya sakit sangt2.. padahal makan sket je minum pon air kosong.. memang skang ni xbole makan banyak sebb cepat mengah perut plak dh start membesar.. ada tips x nk puasa masa mengandung.. ikutkan hati nk je teruskan puasa tadi tapi kita skang dh bawa nyawa lagi sorang takot effect baby plak..

1 Balas

It's OK, boleh ganti puasa. Jika risau keadaan kandungan, bayar fidyah. Saya tiada tips sbb tiada pengalaman puasa penuh semasa hamil walaupun dah setiap hari niat, sahur dgn makanan yg lengkap nutrien, susu, kurma, minum air secukupnya, saya boleh tahan berpuasa 3 ke 5 jam je. Sbb saya masa tu sarat hamil dan ada GDM. 3 orang doktor tak menggalakkan saya berpuasa. Jadi saya ok je berbuka. Hadap lah ganti puasa dan bayar fidyah. Allah bagi rukhsah, kita mensyukurinya dgn berbuka puasa. ❤️

2y ago

ok baik puan.. saya cuba puasa kalo xbole terus buka nnti..