Ibu selalu ada selera makan atau tidak sepanjang kehamilan?

Voice your Opinion
Selalu ada selera
Selalu tiada selera

597 respon

15 Balas

hi mommy semua..nk tanya sapa2 yg ada pgalaman induce 38w disebabkn gdm on insulin...tlog share,sy takot lah..ank ketiga ni sangkut mcm2 plk,positif gbs jugaa😩27hb nt kna serah diri..terbayang sakit cntraction kt dua ank sblm ni..smpai dua2 tpksa gna bantuan brnk vccum😣sb tahan sakit cntraction xda tenagaa...

5mo ago

saya dulu anak 1st gdm+gbs patut 13/10 kena induce..tapi saya pujuk keluar awal.4/10...alhamdulillah selamat dri induce ... ☺️

First trimester selera makan memang menurun. Hidu bau makanan pun boleh buat mual. Makan pun terpaksa ambil small portion supaya tidak terlalu lapar. Kadang2 makan sikit pun boleh muntah. Alhamdulillah next trimester selera makan dah start ada. Tp still makan in control portion.

dh 3rd trimester..lbh byk xselera dr selera..berat pn manjang xnaik,naik pun 500gm gitu je..time xpregnant lg gemok dr pregnant,smp org tegur "knp nmpk kurus sgt"..dh nk masul 8bln kalau xdiberitahu org xtahu pun sy pregnant

1st trimester kurang selera makan. 2nd trimester selera berlebih pulak sampai berat badan naik mendadak dua kali. Ni last trimester jadi balik macam 1st dulu, takde selera nak makan 🥹

5mo ago

sama lahh mcm saya

1st trimester selera berkurang. 2nd trimester kadang selera kadang xselera. third trimester ada masa berselera giker ada masa biasa je. tapi alhamdulillah berat badan masuk third trimester ni makin naik. ☺

1st trimester ni...semua benda tak lalu makan..bau pun sensitif sangat.makan sekadar lapik perut ja.memang jadi tak ada tenaga sangat.berat badan turun hampir 4kg

Masa 1st trimester takde selera sampai gastrik, masuk je 2nd trimester terlebih2 selera sampai naik berat badan😂😂

6weeks + now. Takde selera, mcmne korang cukupkn nutrien dlm badan dalam waktu tak selera tu ye?

ms 1st trismeter je ada selera makan tp muntah..lepas tu next trismeter dh ok dh..☺️

1st trimester xde selera,2nd bselera,3rd trimester selera berubah2...