Siapa yang bercadang atau pernah gunakan Gas Entonoks?

Selamat tengah hari weekend mommies semua🥰 Ada tak mommy dalam ni yang bercadang untuk gunakan gas entonoks? Atau pernah gunakan gas entonoks?🙋 Min dulu bersalinkan dua-dua anak gunakan gas entonoks ni. Ada yang sama macam min tak ya? Macam mana dengan pengalaman korang ya? *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan.

Siapa yang bercadang atau pernah gunakan Gas Entonoks?
15 Balas

Pernah masa anak pertama.. tp macam xmembantu sangat, tetap rasa sakit.. last2 inject ubat tahan sakit gak sama. tp masa jahit xrasa la. anak no 2 ni harap mudah juga la smua nya dan dapat bersalin normal. due bulan 6. mohon doakan smga dipermudahkan urusan sy mlhirkan anak no 2 nti ya. aamiinn☺️

bg sye gas ni tak membantu utk kurangkan rasa sakit sbb masa jahit memang tak kurg lgsg rasa sakit...hehe rasa lalok tu tak mampu buat sakit berkurang...untuk diri sye lah...stiap org ada tahap ketahanan utk sakit yg berlainan

3y ago

betul tuuu. saya pun dorg bg gas ni time jahit, terasa sampai ke bulan pegi diaaaaa.

oo gas ni ye, yg bg tuk kurangkan rasa sakit tu.. anak yg pertama xmembantu lgsg.. anak kedua bantu juga masa time jahit.. tp lama2 kesan dy hilang rase jugak sakit sbb jahit xsiap2.. adoiiii

Pernahhhhhhh. Ambil gas ni dengan kena cucuk pethidine. Fuhhhh memang tak boleh focus nak push. Rasa macam nak tidur je bila tengah takda time contraction tu.

Masa bersalin anak sulung 2015 dulu.. Salah sedut jadi ngantuk.. Mmg hilang sakit kita sedut time sakit tu dtg.. Tu yg time jahit bantai tido tu.. 😅😅

Tak pernah ada org pakai gas ni tapi tak tau pun apa fungsi nya. 👍🏼 info min #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Masa nk bersalin anak ke-2 saya guna gas entonoks.Alhamdulillah,Allah permudahkan urusan saya utk bersalin.

pernah guna mase nk jahit jahitan utk kali kedua tp rase sakit jgk bila kene dkt tempat yg sensitive 2..

Betul mmbntu sgt gas nih.. Bila sedut jaa rasa krg sakit tup² kluaq dah seketui baby boy..

Best pkai gas tu. Kurang sikit rasa sakit. Rasa high dia lain mcm. Mcm terbang ke bulan.

3y ago

Saya bersalin kt hosp K.Tganu. Mmg dsediakan gas tu. Nurse sndri suruh sedut gas tu bagi kurg sakit.