Tompok coklat

Selamat petang, sy hendak bertanya, Due date period sy sepatutnya 2.11.2022 tetapi 8.11.2022 keluar tompok coklat sikit², pg ada mlm xde, esoknya pon mcm tue jgk. dah hari ke 3. skrg perut sy cramp sgt. pd tarikh 30.10.22 sy da buat upt tapi negatif. sy jgk mgalami hidung tersumbat, pening kepala mcm nak pitam, cramp. tapi sy takut nak buat upt. tkut mgecewakan. Ada tak yang pernah mgalami mcm sy ?

7 Balas

pergi klinik dulu suruh doc check n bg ubat utk bg hilang sakit2 yg tgh rasa tu. ade bajet lebih suruh doc check skli ye ke tak pregnant sbb alat upt klinik high sensitivity tggi. lps tu klau period lewat, digalakkan check 2 mggu ke atas sbb klau check awal sgt nnt line samar2 kita yg kecewa. sy masa tahu pregnant tp period lewat sy biarkan je dulu 2 mggu pastu baru check upt, mmg double line pekat trus. skli check pkai yg murah. kali kedua check pkai clearblue digital semua positif. klau dh 2 mggu dr tarikh period ptut dtg stillx dtg2, baru gi klinik lg utk scan rahim. dulu sy dtg scan awal sgt masa 5 minggu baru nmpk rahim menebal je, tp upt mmg double line pekat dah.

Due period 2/11/22? Tapi check upt 30/10 which is sebelum due period n result upt -ve? Check jelah upt lagi. Takyah takut. Sebelum check upt tu set kat minda ni semua rezeki Allah. Ada rezeki, ada. Kalau takde takpe boleh cuba lagi.

2y ago

aah sis sbb anak first 3hari sblm period sy check dh positif. td sy da check jgk ngatif. mybe hormon kott. blm rezeki utk second. heee

teruskan takut sis 🤭🤭 ( gurau je) . test ja upt, selalu yg was2 takut kecewa ni bila dia xpaham cycle period dia,xpaham bab ovulation,xpahm segalanya tentang kesuburan lelaki dan wanita..

cuba check lagi sekali guna upt. if risau boleh pergi klinik dn buat beta hcg☺️

cbe check upt lg skali.. da lewat smggu kan? gne upt yg bli kt watson/guardian..

Sis ada try buat UPT???

cek upt