Tahukah mommy & daddy ?

Hi selamat petang semua🤗 Tahukah mommy & daddy keadaan bukaan serviks ketika mommy hendak bersalin?🤔😰 Jom like & komen di bawah jika ada yang baru tahu macam min😣

Tahukah mommy & daddy ?
7 Balas

Begitu rupanya keadaan bukaan. Saya baru tahu. 😌 Mengikut pengalaman saya bersalin, saya sampai hospital bukaan dah 5cm, terus tolak masuk labour room. Dlm setengah jam dlm LR bukaan dah 10cm dan besalin normal. Alhamdulillah dipermudahkan, berat baby 3kg. 🥰

4y ago

tips ape sis? cpt nya bukaan 😍 Sy dh x lma ni... skrg dah msuk 38 weeks

Pegi ER sbb rsa perut mengeras. Cek2 dh 4cm.terkejut den. Tolak dk dlm pac room. 7am masuk LR. 8.30 baby keluar. Tu pon rasa nk tercabut nyawa. Org ckp teran jgn bunyi suara. Tp teran last ade jerit sikit, dh keluar baby nya. Berat 3.11

Sy 6cm dh kuar bby.. bby pn xbesr mne 2.65 kg je.. now skrg dh nk msuk trimester 3 rsa berdebr sb 12 thun lma nye bru ada rezeki no 3.. moga di permudh kn urusan sy nti.. amiin..

2 hri bkaan 1cm,lpstu 6cm trus tolak ke LR

Very good info

baru tau..

ya tahu