barang baby

Selamat petang hai mumy2 saya nk tanya boleh tak saya beli brg baby sikit2 time saya 5bulan . Contohnya macam baju . Sebab suami keja taktentu .. Ada tak kt sini yg penah beli brg baby dekat shoppe ok tak brg dy .. Saya 16weeks sekarang .

22 Balas

Hai awak , zaman sy hari tu beli masa kndungan 7 bulan sbb orang tua ckp xbaik beli awal . Tp bg pndpt sy lah kan , kalau ada duit beli je . Sebab barang baby ni byk nak kena beli , harga pun bkn murah². Lagi satu , bila dah beli kena basuh pula baju² tu sebelum bg anak pakai . Jd baik buat prsiapan awal sementara masih larat , sy dulu beli kandungan 7 bulan kalau saya dgr ckp orng tua beli lmbt mesti sy akan masalah sebab sy brsalin 36m 4h . Awak ada duit boleh beli sikit² , sy dulu beli sy n suami buat senarai barang . Boleh lah kalau awak nak tgok n jdkan panduan . Yang (L) tu maksud dia baju lubang² , yang (B) tu baju kain biasa .

5y ago

Tq sis ,saya suami gaji hari tuu yg kena spare siap2

Semua sy beli kat shopee brg baby n mama. Boleh beli yg preorder dr oversea dapat murah sikit kalau beli awal2 ni. Lagi pun bila beli awal dgn preorder ni, sampai lambat pun takpe sb tak pakai lagi. Pampers & sabun bj bby sy beli bundle terus kt shopee time sales. Jimat berganda. Last minit tu stdby utk sorting, packing, basuh. Takde la kalut sgt.

Btol2.. Baik bli ckit2 xtrsa sgt. Bkn kaya nk bli smua skli gus.. Sy 3bln dh strt bli y asas2. Skrg 5bln. Ax ckit lg nk lgkap.pkaian dlm shalai 2 lg, miyak bby, set pntg ibu n len2.. Klu brg2 bsar cm carseat igt nk bli nt dh abs pntg ke.. Sng.. 7 8 bln kte xtau cmne, tkt xlrt jln ke..nk suh suami ble, bkn tau sgt

Boleh je sis.. Sy haritu pun msuk 5bulan dah shopping barang baby ckit2 hehe excited sgt sbb anak first 😁 70% sy byk beli dlm shopee je 😂 barang dia elok2 je sis..sblm beli tu kena pandai pilih kedai n tgk review org dlu.. Baru beli 👌

sy beli time awal 5 bulan. beli sikit2.. skrg nk msuk 7 bulan dah hmpir 80% siap. sy byk juga beli kt shopee. murah dan comel2.. yg penting tgk rating@review dulu dri segi saiz @ kualiti.. setakat ni sy beli semua oke.. 😊

boleh sis. lagi digalakkan sebab kita taktahu bila kita akan bersalin(incase bersalin prem). saya start shopping sikit sikit masa kandungan 3/4bulan mcm tuu sebab bila beli start awal awal ni duit tkde la rasa keluar mcm air . 😅

Macam saya dah 7 bulan baru beli barangan baby...penat bawa perut masa tu..kalau nk beli awal takde masalah sebab macam saya dua2 bekerja dan cuti kami tak sama...sebab tu bila dah 7bulan baru nak pergi cari...

Sy pun beli baju kat shopee, lg murah harga dia. Brand fiffy, kain pun elok 👍 pampers, bag diaper pun lg murah kat shopee. Tp klau brg mcm stroller, car seat, baik beli kat kedai ada warranty

5y ago

Fiffyonline. Klau nk beli brg baby, beli dekat official store, mcm anakku, pureen, drypers, petpet

Ok aje..sy selalu beli 1kedai byk2 barang..jimat kos postage..pstu boleh dapat voucher..memang berbaloi2 sangat..lagipun,nak shopping dekat luar xlarat nak jalan, & pening nak pikir &buat pilihan..

Kalau first baby, dah boleh start beli sikit2 dah tu. Nak tunggu suami nanti, duit pula takde. Bila duit dah ada, suami pula tak free. Sekarang ni beli online je senang. Murah pun murah.