Barang baby

hai mummy... nak tanya mummy beli brg baby selalu dkt mana ye?? ade beli online tak?? sebab brg baby skrg mahal2 kan... utk yg mula2 nie apa je yg penting???

48 Balas

Betul barang baby mahal. Huhu baju baby sye spend mahal ckit cari yg 100% cotton supaya die selesa ckit. Baju baby tu sye beli H&M ade, tiny button, mark and spencer and beli bile ade sales je. Minyak baby beli online je. Barang mandi baby beli kat aeon bile ade baby fair and time mother card promo. Mitten and booties beli aeon je. Tapi mitten x pkai lama sangat. Barut perut mak buat kan sndri 😅. Mandi baby pon dekat sinki je. Mak yg ajar huhuhu tapi newborn nye baju jgn beli byk. Dorg pkai x lama pon

Yes, true brg baby mmg mahal. Dh masuk 7 months pregnant dh boleh start beli brg baby dh sikit2 so nnti by the time nk lahir tu dh complete. Boleh start dgn hospital bag. List utk hospital bag ni boleh google. Kalau tgok dkt youtube pon bnyk post psl hosp bag ni. Bagi sy kalau ni dh complete dh okay dah tu. Lps tu boleh cari necessity lain mcm kalau mummy nk set berpantang, extra Clothing, Clothing mummy time berpantang, breast pump, milk bottle, car seat. Bnyk sbnye. X terlist😂.

5y ago

Utk brg baby boleh cari dkt kedai baby. Tp utk baju baby sy x suggest yg dkt kedai baby sgt (brand anakku/disney/tollyjoy) sbb harga dy agak mahal n bagi ay tak berbaloi dgn kualiti. Masa time baby sy bnyk beli uniqlo baby (ni expensive tp berbaloi). Lg satu brand hnm. For babies dy ad yang organic cotton this one sgt berbaloi n best 😊.

Saya ada beli dekat instagram & shopee. Dekat instagram saya beli baju newborn siap set barut, dengan sarung tangan kaki dapat 3 pasang semua. Saya beli lengan panjang & pendek. Brand biasa je. Tak ada pun nak branded2 😅 Lepas tu dekat shopee saya cari barang untuk hospital dulu. Lepas tu baru cari barang lain. Yela mana tahu terbersalin awal ke kan, at least barang & baju untuk hospital dah ada 😅

Saya beli dekat hypermarket je barang baby. Paling penting kena beli set baju baby,sarung tangan dan kaki,topi,tuala utk bedung baby,lampin. Saya dulu beli lampin 1 dozen je,just utk pakai d hosp sahaja. Lps tu pakaikan baby newborn drypers. Jgn lupa set mandian baby jg termasuk minyak angin.

Kalau baju sy prefer beli dekat mall like aeon, mothercare, manjaku. Boleh pilih kain. Baby fair beli car seat shj sbb murah masa tu. Yg beli online cuma baby bag je🤭 Yg lain semua pilih depan mata termasuk tilam baby. Jenis tak puas hati kalau tak dpt belek tgk kualiti.

klau tmpt sis ada QQ BABY STORE,try pergi tgk kt situ..serius baju murah2,brg2 baby pon murah..comel2 byk pilihan..stroller dgn carseat pon murah..sy byk beli kt situ je..pampers baby pon beli kt situ..

5y ago

aah,sweetcherry..mmg ada promotion masa sy pergi tu,carseat and stroller murah la sikit drpd harga biasa..

Sy beli kat pandan indah..ape tah nme shopping mall dia..tgh offer brg bby..murah murah pulak tu semuanya..tapi ade yg saya beli online jgk wak..shoppe..sgt murah tambah lagi bila time sale tu..😘😘😘

4y ago

Ade tu..mall yg dinding dia hijau kat luar tu..sy lupa pulak nme mall dia😂😂 Sbb sy g sana kalau g uma makteh je...so tak peka sgt😅

Buy at Shoppee sis. More cheaper. Breast pump pun saya beli kt shoppee juga. Almost everything at Shopee except baju baby newborn. The price is so much different from the physical store.

Beli sikit2 sis..baru tak terasa byk..nanti nak sampai due cukup la..saya dr 5 bulan dah start beli..skrg 7 bulan dah siap semua..tgl nak beli set menyusu je..sbb kerja nanti lps pantang

Yg mustahak tu pampers, baju baby dlm 6 ke berpa pasang (jgn banyak2 beli, sebab sekejap je dah x blh pakai), minyak telon, towel, sabun n shampoo, kain bedung. Lain2 blh menyusul