Mana satu antara dua ni yang anda rasa lebih teruk?

Selamat pagi semua mommies🥰 Kerja rumah memang tak akan pernah habis kan? Lagi-lagi kalau ada anak kecil dekat rumah😂 Jika diberi pilihan untuk pilih tak buat antara dua kerja rumah ni, mana satu yang anda akan pilih? Haah jujur eh😏

Mana satu antara dua ni yang anda rasa lebih teruk?
171 Balas

dua2 ok je..sbb klu bju mesin yg siap kan..msuk mesin siap cuci n ckup time siap kering terus lipat..hehe..tang pinggan tu..aslkn guna ja..lepas guna cuci la..jgn bia menimbun tggi2 br cuci sbb tu nti jd penat smua bnda nk tangguh buatnye..silap2 haribulan mau berulat sinki n berkulat sbb lmbt sgt bsuh pinggannye..😅😂✌bak kata ustaz umh kena sentiasa bersih selalu..sblm tido kena pastikan sinki kita tiada sisa mknn..sbb yg mkn tu nti bnda yg kita xnmpk...jd kena sntiasa pstikan ianya bersih...sbb tu ada kata umh kena gngguan la apa la..sbb tang kebersihan x d jg dgn betul... 😉✌

Both...sbb tu sy didik ank2 4 org lps mkn cuci sendiri pinggan masing2..pakaian dh angkat terus lipat/hang..kalu x dgr la ibunya bg ceramah..n so far diorg buat...hrp2 kekal smp diorg besar...sy terapkan buat benda betul of Masa yg betul...sy ckp dgn ank2 ibu bukan nk perfectionist cuma nk setiap benda Ada di tpt masing2...😅

Dah siap masak/makan/guna cawan terus basuh. Tak pernah tinggalkan sink penuh dgn pinggan mangkuk. Tak gemar. Baju dah siap basuh terus sidai nanti baju bau busuk. Lipat baju je liat sikit tp still buat sebab tak suka terperuk hehe

sesibuk mana pon xpernah sinki penuh (siap masak/makan terus basuh)..macamtu jgk baju..dr belum kahwin ddk dgn mak mmg dh ajar lepas angkat baju lipat terus simpan..jgn tangguh2..xpernah tinggalkan depa dua ni berlonggok.clear habis

4y ago

😊🥰

alhamdulillah syukur sebab dpt suami yg ringan tulang..selalu kain baju suami basuh & sya yg sidai serta lipat..pinggan mangkuk lepas guna terus basuh..kalau saya tidak sihat suami akan tolong bsuh kan..

bju sy smua jemur guna hanger... jd senng la angkat trus gantung ja 🤭🤭 pinggan2 x da masalah sbb suami sy akn bersihkan singki dan dpur sbelum masuk tdur 🥰 sy bgun pgi trus buat srapan ja..

4y ago

alhmdulillah....

dua2 sy x lalui.. pakaian kami bsuh dan hanger trus. pgn mgkuk lps pkai trus bsuh. ni cara sy urus supaya tdk stress. kdg bnd2 gini buat stress..buat ptus asa..buat gado pon ada.

4y ago

betul sangat! bagus for sharing puan🥰

Lipat baju... Pggan mgkuk tu xleh kalo tggal. Sakit mata tgk sepah dlm sink. Kain baju blh sumbat dlm bakul dulu... Dtg time rajin baru buat. Hihi

Sya tak suka pinggan penuh camni..buatkan saya pening kepala.. sudah makan n masak terus cuci n kemas dapur settle.. pakaian pun sama…

Sink wajib kena clear....semak mata lah tgk dpoq bsepah...Kain bajuu niii bikin i pening...🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯