Cara hendak suruh anak berselera makan.

Selamat pagi. Saya nak minta pendapat, selalunya apa makanan yang ringkas untuk memikat selera anak. Sebab sejak umur anak menginjak 1 tahun. Dia memang kurang berselera makan.

1 Balas

Jenis bubur2 dia minat tk

4y ago

Kalau masa usia dia dalam lingkungan 6 bulan ke 11 bulan memang dia minat bubur. Lepas usia dia 1 tahun macam tu dia tak minat makan makanan yang hancur mcm bubur. Sekarang kalau makan sbb umur dia nak masuk 2 tahun. Dia ada minat juga makan keledek yg dimasak sup dengan nasi yg sederhana lembut.