selera makan

Ada tak preggy tapi berselera makan?

16 Balas

Alhamdulillah setakat ni selera tak pernah hilang lagi 😆..berat pun mcm malu2 nak naik2 padahal makan je..nurse kata xpe berat statik tu maknanya baby da serap semua makanan kita..yg penting jgn berat turun.. nasib baik result checkup semua ok setakat ni..kalau puan x berselera, kena try & error makanan yg boleh puan boleh makan..air pun jgn lupa sbb badan kena sentiasa hidrate..

4y ago

Bestnya berat malu malu nak naik hahaha kita ni berat naik dengan tak tahu malunya 😂

Sy pon spnjg preggy selera aje nk mkn mcm2... Suami pon rajin melayan klo balik smggu skali tu... Lg pulak xde alahan smua...seronok mlayan tekak..So far ape tekak nk mkn sy mkn je...laupun ade gdm...cuma berpada2 lah...

Sy dari 1st trimester sampai skrg dh 3rd trimester masih selera.. Sbb nya takde alahan kan. Tapi kena jaga² lah berat mmg naik tiap bulan..

Sy xde alahan jadi selera makan bukan main hebat. Tapi ni kena kencing manis plak kena control makan. Ni dah 30 minggu berat naik 9kg.

Saya 🙋🏻‍♀️ mungkin sebab xde alahan kot that's why makan selera je. Cuma skrg tgh puasa so maybe berat badan xnaik sgt kot

Sama la..selera brtambah bile da msuk trimester ke 2 nih..tp tu la..dokter sruh kawal makn sbb naik mendadak sgt..

Saya... Hahahha..takde masalah kurang selera makan..alhamdulillah

Ada. Sy sjk mengandung asyik mkn je. Selang sejam 2 lapar balik

Sm kita jgk. Dr awal prgn smpai 36 week kj mkn 😂😂

masuk 3rd trimester slera mkn mnjadi2 😁😁😁

4y ago

Saya