Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin

Selamat pagi, Mommies! Yang sudah ada pengalaman bersalin, boleh kongsikan sedikit dengan Min berapa lama anda berada dalam dewan bersalin?

Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin
117 Balas

16/07/2021 bersalin . Due date 20/08/2021 . 13/07/2021 5 am Tetiba ketuban leaking . 17/07/2021 discharge . Journey induce sgat lama ye buat saya . 2 kali masuk ubat . Kali kedua buka buka 2cm terus ketuban pecah ada darah sikit n contraction dh kuat . Terus doc book LR , memula LR tak nak sbb yela baru 2 cm tapi doc tu fight sampailah dapat . Then 2.00pm masuk LR jam 9.40pm lahir my first born . Sepanjang sakit tu mmg fikir nak czer je tapi Alhamdullilah dapat bersalin normal . Sangat struggle ye bila husb tak boleh teman . Sedih emosi sgat sgat down time sakit tu . But la ilaha ilallah anta subhanaka inni kuntum minal zalimin . Allah permudahkan segalanya .

2y ago

sama macam sy sis..check bukaan 2cm je..asyik contraction..pg 1/10 tu contraction kerap sgt..bukaan still 2cm..doc tgok graph jntung baby xcntik..book l.r untk emergency czer..tp alhamdulillah..6jam dlm l.r..dpt brsalin normal