Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin

Selamat pagi, Mommies! Yang sudah ada pengalaman bersalin, boleh kongsikan sedikit dengan Min berapa lama anda berada dalam dewan bersalin?

Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin
117 Balas

Anak sulong - bersalin normal. GDM diet control- 38week serah diri kat hosp (1cm). Esoknya induce, terus leaking + darah. Bukaan tak laju. Sepanjang malam menahan sakit, bukaan baru 4cm, Dr book LR.. LR terima, cek lg sekali 5cm, kelam kabut panjang katil ditolak ke LR😅• LR begitu asing utk ibu kali pertama😣misi2 plk garang (tahuu...utk selamatkan ibu & baby) tp sedih laa.. bersalin waktu pkp suami xleh masuk. Sorg diri... kuat semangat demi Anak. Kalimat Allah tak lepas dr bibir. Masuk LR 8.33am keluar 9.40am. 4 jahitan. Alhamdulillah. Allah mudahkan• Tp baby kena tahan SCN - nafas laju & on antibiotik (leaking) Ibu discharge dulu... Seminggu lepas tu baru baby diasharge. Suami pergi hantar susu ibu, xboleh masuk jumpa baby (kena swab dulu klu nk masuk). Everyday call SCN, untuk update pasal baby. Bersalin di HSNZ kuala Terengganu • service nurse2 kat WAD KENANGA 2B (2nd class) tiptop & puas hati. Ibu2 yg tgh 🤰, selain doakan pasal selamat baby selamat ibu. Ibu selitkan sekali doa utk dpt nurse/ Dr/ bidan yg baik2, yg arif, yg ikhlas berkidmat, staf2 hosp yg baik utk ibu & yg baik jgk utk baby• Ok. Itu sahaja karangan saya😅

2y ago

sy pun tgh pregnant anak sulung skrg 30week. takut pulak rasa nk bersalin huhu