Pengalaman anda yang mana satu?

Selamat pagi hujung bulan Ogos semuanya ? Agaknya, antara banyak-banyak pengalaman di bawah ni kan... Mana satu yang anda rasakan susah ya bagi anda? Ada yang kena tak dengan situasi di bawah ya? Kongsikan sikit jom pendapat masing-masing?

Pengalaman anda yang mana satu?
92 Balas

part yang paling susah dan menguji saya. .berjaga malam dan bersalin. .bukan apa. .wajar lah seorang ibu kena berjaga anak. .beri anak susu tengah malam. .kadang2 tu. .1 jam saja seorang ibu dapat tido. .yang selebih tu urus kn anak. .tambah lagi baru nak jadi seorang ibu. .first mom dikatakan?. .mencabar dan banyak bersabar lah?. .tapi seronok. .yang part bersalin ni. .sebab apa saya pilih bersalin paling susah dan menguji. .ini kerana. .di waktu menhadapi zaman pandemik covid sekarang ni. .sangat merisaukan keadaan time bersalin dulu. .nak cerita pengalaman memang panjang. .so saya kena pendekkan cerita tersebut?. .pendek cerita laa. .semua kena tangguh sendiri. .suami pn xdpt jeguk saya dengan baby terlalu lama. .paling lama pun 10-15 minit je hospital dapat bagi. .tpi xpe. .semangat dan puji syukur saya dapat melahirkn baby dengan selamat dan sihat. .?

C dan D anak first sbb xde pengalaman tapi alhamdulillah semua okay . Bersalin mudah , mnyusukan anak pon mudah . Alhamdulillah susu meriah . Anak pon xmeragam

B. sebab asal mengandung je mesti ada alahan, morning sickness sampai warded kurang air. C. iya juga sampai rs depress sngt sbb kurang tido

Pengalaman bersalin duduk 8jam kat LR, doktor keluar masuk buat mulut itik. Lepas tu sakit induce Allah ja tahu betapa sakitnya ?

B dan E... morning sickness selama 6 bln.. Lpas bersalin dn berpantang.. masa kerja kena pam susu dan air susu selalu x cukup..

C & E... Sebab pengalaman anak 1st..menyusu 30 hari je.. Hnmmm hope 2nd baby nanti boleh menyusu smpai 2 tahun ??

kne warded sbb mengandung (on iucd) tapi scan² baby tak jumpa ... next day discharge mlm warded blk sbb miscarriage.

pam susu sbb sy ibu bekerja...xckup rest...bersalin czer...aduyai...nk mengandung ag punya la kne pkir byk kali...

A, sebab makan ubat perancang x betol, lepas stahun terus mengandung ank no 3

Xdan phase A trus dh phase B. Alhamdulillah rezeki awal. Bunting pelamin ???