Suami curang

Selama ini saya fikir suami saya takkan curang. Tapi dia curang dalam satu aplikasi sosial. Walaupun dia tak pernah jumpa dengan wanita tu. Tapi itu tetap curang dari segi kata² manis. Bualan dengan wanita tu. Saya sakit hati sangat². Saya susah nak melupakan walaupun dia minta maaf. Sebab saya nak dia lupakan wanita tu. Uninstall application tu. Tapi dia kata dia tak boleh sebab dia masih active untuk main game dalam application tu. Saya sampai sanggup install application tu hanya untuk tengok dia berhubung lagi dengan wanita itu atau sekadar main game seperti dia kata. Bila saya install saya tambah makan hati. Saya nampak wanita tu masih cuba nak dekat dekat suami saya. Saya tahu ia cuma dalam talian. Tapi saya terlalu sakit. Saya nak ketenangan hidup saya semula. Apa perlu saya buat? Saya pendam seorang perkara ini.

13 Balas

saya faham kenapa sis install. saya lalui perkara sama dgn sis. cuma beza nya suami saya melanggan wanita di apps. berdasarkan apa yg saya lalui, sis kne talk dgn husband smpi capai 1 kata putus. kalau nak diteruskan, main game ke ape ke, uninstall apps dan juga sebaliknya.. saya dpt tahu dia carik perempuan dekat Michat tu. saya terus call ibu saya mntak ambik sy balik ke rumah ibu.. sy baru lepas 3hari bersalin czer waktu tu.. sblm keluar sy salam husband dan ckp, 'syg harap pilihan yau buat ni yg terbaik utk yau. semoga perempuan² tu gembirakan yau'.. and bila saya ikut ibu balik, suami tersentak, dia terkejut.. mungkin laki ni dia fikir, dia yg pegang kita, and dah mcm kita ni takde family.. lepas dr sy blk rumah ibu, dia dtg jemput sy, ibu ceramah la dia sikit.. buat masa skrg ni, takde dah sy tgk dia msj² lagi... pasal apps tu.. kalau sis kuat, betul² kuat.. install la, as long as bnde tu utk sis pakai sebagai bukti for future use then bagi saya tak apa.. install je apps tu.. tapi kalau bnde tu buat sis serabut, tak tenang semua tu.. buanglah apps nya.. fokus dekat kandungan.. fokus dekat journey pregnancy you dan also fokus dekat hari nak bersalin nanti.. saya menyesal terlalu pkirkan apa husband sy buat semua tu.. smpi bila anak dah keluar, saya sedih tak dpt nak appreciate journey pregnancy hingga lah ke bersalin tu..

Kalau sy, sy x akan install apps tu hanya semata2 nk tgk husband dan perempuan tu masih berhubung atau x. I will just let it be n see how it goes.. Sbb husband dah minta maaf kan. For me, sy akan biarkan dan tgk husband betul2 minta maaf atau x. Kalau die pun masih layan, its time for me untuk angkat kaki lah. Sayang mmg sayang tp kalau husband x respect kita as wife, knape kita masih nk bertahan, kita pun ada harga diri. Kalau awak perlukan ketenangan, uninstall lah app tu. Trust ur husband 100%. At the same time, doalah pada Allah tunjukn lah jalan yg betul kpd awak, tunjukkan lah kebenaran kalau husband ada tipu awak. Berdoa dan sujudlah kepada pencipta kita. Kita x boleh nk control benda2 mcm nie. X kn 24jam awak nk hadap phone awak hadap apps tu semata2 nk tgk perempuan tu dan husband awak kan... Boleh jadi gila tau... Apa yg awak rasa boleh tenangkan diri awak, go for it, jogging ke, gardening ke, colouring ke, just do it, supaya awak boleh lupakan seketika benda2 x berfaedah nie. Mgkn sy x berada di tempat awak, tp sy pernah lalui pengalaman yg hampir sama, so I just focus myself n improve myself. Lelaki nie bila die tgk kita berubah, die pun tertanya2, so die pun akan ambik extra step untuk berubah kpd lebih baik. Sy doakan semoga semuanye dipermudahkan untuk awak.

suami sy dlu pernah install stu apps live . bole pulak dia jadi host . lepastu mlayan ppuan gedik gedik . sy pun install dan myamar jd org lain smata mata nk tgkkkk apa dia ckp ngn girl2 tu , dia tkde laa mlayan sgt . sbb laki sy ni pdiam . dia jd host pun nk cari duit tepi , cuma girl girl tu dah thu dia laki org . tp tetap nk mgedik . mmg sakit hati sakit mata tgk . sy smpai buat dua acc (stu real sy yg dia thu tu sy , stu lg acc yg dia takthu tu sy) so bila sy masuk girl tu smua tak berani nk gedik . bila sy kluar . sy masuk guna acc stu lg . mulaalahhh gedikk . disebabkan laki sy layan girl tu , sy layan host lelaki lain . kat situ bru dia thu jeles . sy ckp kat dia trus terang .sy tak suka . sbb apps tu bnykkn abiskan duit dia . nk bg gift bagai kene guna duit . bru laa dia sedar diri . terus dia dlete apps tu . alhamdulillah dia tak curang cuma dia mlayan girl pun dah ckup buat sakit hati . kdg ppuan ni yg mlebih pdhal dah thu laki org , tp laki pun sama.dah thu ada bini .sebokkk nk mlayan jgk . dulu spnjg dia live , sy duduk sblh dia. buat muka tak puas hati . sy pernah merajuk marah dia smpai tak bertegur dia langsung pasalkan apps je . hrp sgt suami awak brubah . kalau dia syg awak , dia thu apa dia buat tu slh . semoga dipermudahkan urusan awak . aamiin

xnak delete sebb game. huhu game LG penting ye Dr perhubungan... Allahu .. sy xkuat sis kalau JD mcm ni.. mungkin sy da angkat kaki... sy xbileh deal lagi dah dgn benda2 mcm ni.. sebb pengorbanan sy untuk dia dah terlalu banyak...bukan nak ungkit. tp Tu la kenyataan.. if dia nak pilih Benda Tu Dr sy.. sy angkat kaki ..da xde kata maaf dah.. peluang kedua xkan ade . kalau sy la .. I know you Masih sygkan your husband . sebb u install apps yg Sama. dulu anak sy yg autism Tu . dia xnak sy peluk dia.. to sejak amalkn surah arrahman .. baca kat dia .. time masak pon baca. he slowly change. pada masa yg Sama ayah dia Tu yg baran Tu Pon slowdown.. dengan izin Allah. huhu try la sis.. mungkin ade lagi jalan Dari segala kebuntuan..istikharahla kalau terlalu sakit untuk u hadap .. semoga u kuat ye sis .. amin

uninstall apps tu sis... saya dulu sebelum kawin kaki gamers juga baik PC online or HP online gaming.. mmg kalau dalam game tu ade jenis game yg berpasang pasangan MMORPG terutamanya.. bahaya kalau main game mcm ni .. husband sis main sorang² dia kan.. pastu ade geng² gaming lain dlm tu..mule mule mengedik dalam game..nanti kat real life pula.. bahaya sis... nasihat suami sis ..dah kahwin dah bergelar suami tu kurangkan lah or stop lah main game... saya doakan sis urusan dipermudahkan ya. amin. 😢😖 sis kene banyak heart to heart talk dengan husband .

Maaf cakap, tapi suami you tak patut buat macam ni atas alasan "game". idk for others but for me benda related dengan perempuan lain secara langsung or not is consider curang. tambah pula bila u cakap dia cakap kata kata manis. trust me, ive met lelaki macam ni susah nak ubah perangai tu. I paham ofcourse u sayang suami u even u sakit hati. tapi kalau i, i memang tak boleh dah. give him two choices, either dia nak berubah/uninstall apps tu or u yang berubah. jangan bagi muka dekat laki macam ni.

For me sis mengadu kat Allah. Try buat tahajud. Ask Allah betul ke dia betul2 lelaki for u. Betul ke dia dah berubah. Try buat tahajud. I bukan nak berlagak alim, tapi benda ni i byk kali buat Alhamdulillah smooth je. Banyak segi Allah nak bagi hint. Srs talk. Lagi satu warn je girl tu. Tak salah pun u warning dia. Dia husband u hak u. After warning her tells yr husband. Tgok reaction dia. Kalau neg- reaction. U kena fikir lah yr next action to him.

Sypun rasa awk uninstall apps tu sbb itu akan buat awk sakit hati. Awk suruh suami awk msg perempuan tu bgtau dia dh beristeri dan suruh dia main game lain je. Bagi kata dua pada suami. Tunjuk yg awk betul2 serius kalau di xberubah. Moga urusan awk dimudahkan ye.. Istikarah n solat hajat minta suami dilembutkan hati ye

awak luah lagi n kali ni awak tanya dia betul2x ,pilih game atau awak?, kalau dia pilih awak, uninstall tu juga, kalau taknak rumahtangga hancur sbb ni. n kalau pilih game, awak minta izin dia ,balik rumah family n dia teruskan dgn game tu sampai puas. kira buat ayat yg dia fikir jauh.

sy da biasa da semua tu sis.xkemana pn.suami sy balik pd sy jugak.mula2 kawin dl mmg sy sakit hati,walaupn dia ckp main2 je.lma2 sy da xkisah.pas tu ada ank2 rapat sgt dgn suami.skrg umur dia da byk,dia da x main apps cri kwn tu lg.dia main tiktok pulak.🤣