period lepas bersalin

selalunya,bila period dtg balik lepas bersalin?klau fully bf period teratur ke x?

11 Balas

Kalau fully bf biasanya period akan lambat dtg balik.. Setahun mcm tu baru period semula.. Tp depends pd hormon setiap org berbeza.. Doc pernah cakap ada kemungkinan period seseorang tu boleh berubah tak teratur selepas bersalin.. Tp saya punya ok je period masih teratur lepas bersalin..

Saya lepas bersalin terus ambil perancang, maybe tak berapa sesuai kot period mmg tak teratur, dia dtg tp dlm jumlah yg sikit pastu berderet sampai 10 11 hari, rimas pun ada😬

klu sya sis sebulan lepas bersalin terus period...dr ank pertama smpi ank no.5..subur sgt..skg tgh mgndung ank ke 6..😂😂😂😂

Fully bf mmg haid tak teratur. Jangan tunggu period dtg baru ambl perancang. 6minggu selepas melahirkan dah blh ambil perancang (dlm buku check up)

Bergantung, ada org cepat, ada org lambat. Mcm sy, ada yg dtg selepas 6 bulan, anak yg sebelum ni pulak lepas setahun baru dtg balik.

6bulan ke ats..kalau tindak blas tubuh cepat..kalau sy..dlm 10bulan nk dekat 1thun bru period datang semula...

Depends on body sis .. ada org lpas 3 bulan.. ada 6 bulan keatas.. paling lambat setahun lebih

Sy fully bf..biasa period dtg blk dlm setahun lbh..normal tiap2 bln..

Kalau saya lepas 40 hari terus period..bergantung pada orang jgk

Fully bf xteratur.. Sy dlu stahun bru period..