Cycle period tak teratur

Sejak lepas bersalin ni cycle period saye jadi pendek. Kadang baru habis habis period, selang 14 ke 16 hari datang balik period. Dalam sebulan tu 2 kali period dengan jarak yang dekat. Normal ke tak ye ? Saye fully bf anak dan tak amik perancang ape2.

5 Balas

sy pun fully bf anak & skrg anak dah 20m masih bf..tak ambil apa2 perancang jgk. hormon tengah kacau lg tu, sy pun ada sebulan 2x period. tp kena pastikan ciri2 darah waktu keluar darah tempoh darah semua tu sbb nak pastikan tu darah apa

sy full bf jgk..xda ambil perancng da..sblm ni ambil..period teratur 26 hri..lps stop hormon jadi kacau kadang spotting2 je kadang smpai 41 hri bru dtng period lg.rsw jgk la bla cycle period tk tentu ni..

awak amik apa2x perancang dak?, sbb kalau kata tak, selalunya take time nak period. atau kalau kata amik , bole jadi sbb tuh. tapi kalau amik pil period okay ,sbb saya makan pil mmg period 28hari je.

6mo ago

Sye tk amk ape2 perancang.

maybe hormon xstabil

ada ambik perancang ke

6mo ago

Tk amk sis.