Keputusan MGGT

Selalunya lepas minum air gula di KK @ KD, berapa lama ye untuk tau keputusan? Andai kata kalau kita sangkut, selalu berapa hari selepas tu nurse akan call? Berdebar pulak tunggu result. Takut sangkut. Huhuhu

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy dah minum tp dia x call pn.. Igtkn normal.. Lpstu dtg next appointment baru dia bgtau sangkot kncing manis.. Nseb baek next appointment tu tarikh dia x jauh dgn mnum air gule.. Knp la dia x call.. Mati mati igt result okay.. Huhu

TapFluencer

Bergantung KD dan KK. Saya pernah minum air gula kat KD dan KK yang berbeza. Satu tu lepas minum, kena tunggu next checkup baru tahu result. Satu lagi, lepas 2 jam dah boleh dapat result.

Sy checkup di KD. Bila minum air gula kena pegi Kkia. So lepas minum air gula 2 3 Hari boleh call misi kd utk tnya result. Kalau X tggu next appt la, misi kd akan bg tahu result.

Sy pun masih tggu keputusan minum air gula.. 15hb/7 minum air gula smpai hari ni belum kena call lgi utk bgtau kptsan. Harap2 x sangkut la.

3y ago

Ya..insyaallah..xsangkut..klu sangkut kna buat bsp dlu..nak tengo bole control lgi tau x..klu tinggi sangat kna on ubat

Sy xdan mnde .. Muntah dulu .. Ingat duk thn² berjaya lah .. Last² tewas ,, keluar semua air gula ..

Sya lgi pelik 3x mnum air gula,xda kna call n xda kna bgtau apa2 mslh sis tpi smpi 3x mnum ntah apa sb😅

3y ago

28week kli ke3

selalu nya ptg2 after amik dah amik darah waktu pagi tu. Kalau tak call maksudnya normal

Kalau nurse tak call tu maksudnya okay lah tu. Kalau sangkut gdm nurse akan call terus

Dalam 3hri je result dh kuar..Sye nurse kol kata sngkut atas pgar pastu bt bsp norml..

Sy 3 hari dah dpt result..nurse call pagi time tu terus dia suh puasa sbb nk amek bsp