6 weeks pregnant

Selalu morning sickness start minggu keberapa dan 6weeks pregnant rasa apa je perubahan?

8 Balas

Sy pun dah masuk 6weeks tp takde alahan langsung.. Siap ada energy lebih2 plak.. Huhu.. Tak tau mana dtg tenaga(kerajinan) nak buat kerja2 rumah semua 😅 sblm pregnant, sy mmg sensitif bab2 tidur dan rehat, mmg nak rehat secukupnya, masak pun ikut mood.. Semenjak pregnant, ntah mana dtg semangat ni, rajin masak, kemas rumah, pantang tengok benda2 bersepah.. Tp so far masih beringat jgk la, ada c kecik kat dlm, benda2 berat sy takkan buat.. Dlm masa yg sama risau jgk, kenapa sy takde alahan mcm pregnant women yg lain 🙄 semoga baby sihat2 je kat dlm 🙏🙏

Klo sy brubah sikit2 klo 4 week just pns bdn,batuk kerap kencing,5 week sakit pinggang x slalu,krap kncing,6 week kerap kencing,pns bdn,sakit pinggang,7 week sme,8 week pling trase cpt lapar tu mkin mjdi2,sakit pinggang,punggung,kerap kencing,pning kple mkin byk..n breast mkin sakittt walopun x sentuh,sblum ni sakit jgk tp x de la trase bile da 8 week ni,n alhamdulillah stakt ni x de muntah2

setiap ibu..morning sickness lain2...ada yg kena awal,ada yg kena time kndungan dh besar & yg xkena langsung pun ada....mcm sy 4week dah morning sickness...bau menumis xboleh..bau ayam pun xboleh...nasi pun xlalu makan..tapi sy bykkan mkn buah + air masak jgn kurang

Ye betul. Badan lain². Kalau saya mmg xde morning sickness or alahan pape. Pastu awal2 nk makan daging. Tengah2 sampai nk bersalin asyik nk mkn manis je..xnk daging dh. Now. Baru bersalin baby boy 💓

Tengok pembawaan.. Sy hari tu hamil 6minggu 3hari suda mual².. Muntah².. Apa saja d makan kuar balik.. Mau makan mangga baru tiada muntah²

Org kata klu magnesium dlm badan mencukupi mmg xada mual2nya. Magnesium blh dpt dari buah pisang and avocado.

selalu nya... awal mggu. lepas tu kalau dekat masuk 4 bulan kurang morning sickness..

Badan lain-lain. Tak saama perubaahan setiap wanita pregnant