Normal atau tak?

Saya dah pregnant 6weeks.. Sampai skrg belum ada rasa symptom morning sickness atau sesuatu. Adakah normal?

59 Balas

Sy pun sm..kalo ikut apps ni sy dh 8week 1day..tp xde rs nk muntah pun..kdg trfikir btul ke pregnant?kalo ikut pngalaman 2x pregnant sblum ni pun sm jgk..alhamdulillah..hrp2 xde la mabuk..nextweek baru nk p scan n buka buku pink..cuma skrg ni slera mkn mmg mnjadi2..pntg tgk ig..smua tringin😋😋

🤩😍..bak kata org lain anak lain cara pembawakannya..rezeki jgak tu sis..sy pun masa mngandung dlu, mmg xda pape alahan smpai bersalin..makan xusah cakap semua sental..anak pun skrg dh stahun lebih..dia pun semua sental..hehe..xsusah kasi mkan..enjoy ur pregnancy okay..😉✌️

Saye pun same ..tak de morning sickness..biase je...mual2 .muntahpun tak de..biase saje.. Ini hamil ini..peliklah.. Sebab tak de morning sicknes.. Cuma perut je rase2 neg2.. Makan minum biase .ade rase sensitive bau je.. ..

Tak semua akn ad morning sickness...Setiap org xsama...Syukur kalau xrasa..Sy pun awl2 prgnt xda morning sickness cuma loya masa nk mkn & xlalu mkn je..Alhmdulullah skng dah 25w...xda effect pn klau xada...

5y ago

Cumanye terasa kejap je lapo...nk mkn je rsa

Syukurlah sis takda morning sickness. Saya skrg dah nak masuk 12 weeks pun still ada morning sickness. Sakit rasanya tak boleh nak kawal. Muntah,mual,hilang selera makan semuanya buat saya stres.

5y ago

Same la dgn saya sis, da minggu ke 9 still morning sickness mkn kt tak lalu tapi pakse juge mkn, dissbabkan lapar setiap 2 jam! 😣 Semoga kite kuat! Insyallah

sya dah 21 week sis x pnh ad morning sickness pun huhuhu Alhamdulillah lepas ntok dugaan tu..cuma baby aktif sngt rasa gerak je x dok diam..

Skg ni,nk mkn sayur goreng pn rsa pening..tgk sayur goreng pn cm kubis goreng,dh tkleh nk mkn...pening...bau ns pn rsa mcm tk sedap baunye...

Normal la... Awai lagi tunggu minggu ke 8 jadi lagi teruk... Sampai tengok nasi pun tak lalu. Haihh. Nak buat gena....hadap je la...

Beruntunglah sis.. dpt layan mood pregnant. Saya morning sickness teruk dr awal tau sampai skrg dh 12weeks..moga tak lama dah la..

Normal , mcm sy . Dag selamat lahir baby girl dh . Sbb xde alahan pape semua sy mkn , dn skrng sy struggle nk turun kn berat badan sy .

5y ago

Sy naik 20kg masa anak sulung sbb xde alahan sgt. InsyaAllah blh turun sbb sy turun byk sgt bila menyusukan baby. Dpt berat sebelum kahwin😁