Morning sickness

Ibu-ibu kat sini dah start morning sickness ke? Minggu ke berapa start ye? Saya pregnant week 5, rasa sihat walafiat takde mual langsung. Nervous pulak rasa 😅

18 Balas

Saya 5 weeks 1 day harini. Saya mual bila makan sesuatu makanan je sis. Kdg2 bangun pagi rasa mual and muntah kosong. Tapi selera makan meninggi pulak, asyik lapar😅 lepastu kerap kencing😅

Saya pun sama dah masuk 6 week tapi takdelah muntah2 lagi cuma kadang pening kepala+ rasa mual macam nak muntah ,tu je?normal ke ?risau jugak sebab ada org muntah2 semua sy mual2 jee

mual nak muntah semua tu saya start trimester ke 2 . trimester pertama just pening2 camtu je time bangun pagi. tidur balik then okay 😂

Masuk week 6, makin kerap pening, bloated n mual2. Mandi awal pagi dah 🤮🤮. Nk makan jadi x lalu, x de selera tp paksa juga 😷

Saya 6 week harini. Sy loya dan mabuk2. Bdn letih sgt. Xde keinginan nak bersama dan kadang2 dah mkn, muntah balek

1y ago

Saya 6w+ & saya samaaa macam awak! Sampai tak tau nak buat apa sebab asyik rasa loya je. Balik kerja, malam mesti melepet 🥲

alhamdulillah xde muntah2 lgi skrang week 5 jgk. tapiii mcm x leh bau certain2 masakan jdi rsa mual2 dan pening.

Saya start morning sickness week ke 6 normal je sebab x semua mommy yg ade simptom morning sickness

Sy skrg mggu 6 tp xde rasa mual atau nk muntah.. cuma kdg² jer rasa pening n mlm nk tdur jdi lenguh bdn..

sy 4 mggu 3 hri.. lewat period check UPT 2 line..ank last 4 thun lebih dh..x da alahan.cuma pening ja.

Sy 6 w4d belum ada sampai muntah2 lagi cuma pening2 kepala sikit lepas bau minyak angin dah okay .